Tips: Mjuka Läppar

Mjuka läppar är något alla vill ha så jag tänkte tipsa lite om vad man kan göra för att de ska bli riktigt mjuka och kyssvänliga! Detta är något alla kan göra och det spelar ingen roll om dina läppar är torra eller redan perfekta, det känns alltid skönt att ta hand om sig själv.
Börja först med att skrubba läpparna, använd antingen ett läppskrubb du köpt i en butik eller gör en egen!
En bra läppskrubb är oftast ganska dyr och är kanske inte det man gärna vill lägga pengar på så då är en hemmagjord ett minst lika bra alternativ. Det finns massor av olika ingredienser man kan använda men nyckelingrediensen är någon form av socker. Jag tänkte visa hur jag gjorde min;
Jag använde Honung (som finns i den lilla burken), ganska lite vaselin och såklart socker. Konsistensen ska inte vara rinnig utan tjock, som ni ser på bilden hade jag halva burken fylld med honung och sedan la jag i en liten del vaselin, ungefär i storleken av en ärta och resten sockerså burken fylldes upp till kanten. Har du en lufttät burk går det bra att spara den hemmagjorda läppskrubben, annars kan man bara göra mindre. Tänk på att det inte behövs mycket produkt för att skrubba läpparna.

När läpparna är färdigskrubbade och all död hud är borta är det bra att lägga på någon form av mjukgörande produkt. Burts Bees har ett superbra läppbalsam som gör underverk! The Body Shop har också ett superbra alternativ med vitamin E i, har man väldigt torra läppar rekomenderar jag en salva som heter Locobase Repair, den är parfymfri och är gjord för väldigt torr hud. Denna salva finns på alla apotek och kan vara bra att ha hemma.

Nästa steg är att antingen låta läpparna vara eller lägga på ett fint läppstift. Jag brukar låta mitt läppbajsam sjunka in någon timme först och sedan torka bort det som är kvar precis innan det är dags för läppstift. Känns ett läppstift för mycket kan man använda ett gloss, färgat läppbalsam eller ett väldigt skirt läppstift. På bilden nedan har jag använt två stycken skira läppstift från IsaDora ur Jelly Kiss serien. Det mörkare stiftet är nummer 53 Rose Blush som jag lagt över hela läppen utom precis i mitten. Där har jag lagt nummer 61 Reach Pearl som är ljusare för att läpparna ska se fylligare ut!
 
 

Naturlig sminkning

Idag vill jag visa er en enkel sminkning som är lätt att göra och bra om man ofta känner sig översminkad, använd en ljusare färg till brynen och fyll i dem lätt ifall det känns lite väl mycket. Till ögonen har jag främst använt shimmer cubes från The Body Shop!
 

Forest

Idag kände jag för att göra en cut crease, vilket betyder att man har en skugga på själva ögonlocket och en annan, ofta mörkare skugga från globlinjen som suddas uppåt mot brynet. Det ska vara en skarp linje och skuggan på locket och skuggan i globlinjen ska alltså inte suddas ihop. 
Jag började med att lägga en ljus bronzig krämskugga från globlinjen och upp, sedan en svart skugga ovanpå och tillsist la jag med lätt hand en grön skugga med en fluffig ögonskuggsborste. Sedan tog jag tops och gjorde linjen i globlinjen skarp, la på samma krämskugga som innan och la en gräddvit skugga ovanpå och målade en eyeliner. Under ögat la jag igen krämskuggan, en mörk turkos, lite svart längst ut och fylde i vattenlinjen med en svart kajal. 
Självklart kan man göra en cut crease med vilka färger man vill man jag tycker det är snyggast med en ljus, nästan vit skugga på locket och en riktigt mörk skugga i globen.
 
 

Essie Muchi, Muchi

Detta rosa jelly-lacket från Essie är min absoluta favorit när det kommer till rosa nagellack! Jag totalälskar färgen och bär det allt för sällan (antagligen för att jag vill ha färger som syns på naglarna och vill byta färg varannan dag). Denna rosa färgen är dock otroltigt söt och mjuk, det är en sådan färg man alltid kan ha. Det finns tyvärr ett par nackdelar med detta lacket och det är att det är ganska rinningt och torkar rätt så långsamt. Personligen hade jag velat att detta var ett creme-lack istället för jelly (ett jellylack är alltid lite "genomskinligt" och ofta svårt att få helt täckande) då jag inte är ett så stort fan av jellys. När jag använder just detta lacket brukar jag lägga ett tunnt lager vitt nagellack först och sedan två till tre lager muchi, muchi, så har jag även gjort denna gången och här har jag tagit tre lager av det rosa samt ett lager topplack.
 

Soft Focus

Här kommer en mjuk sminkning som går att bära till alla tillfällen. Till fest är det bara att byta ut den rosa ombreläppen till en röd läpp för en lite mer dramatisk look. Idag skulle jag filmat hur jag fyller i mina ögonbryn men eftersom de blev färgade idag får det vänta tills färgen som hamnade på huden istället för brynen har gått bort..
Jag Har Använt:
Ansikte:
Maybelline Instant Anti-Age TheSmoother Skin Retexturising Primer
Lóréal True Match Foundation #C1 Ivory Rose
Make up Store Eazy Cover All Mix
Make Up Store Loose Powder milk
Kinder
Elf Cool Bronzer (den ljusa bruna som shade och den vita som highlight)
Lars Wallin Blush Kiera
Ögonbryn:
Make up Store Microshadow kakaw
IsaDora Color & Shape Eye Brow Gel #43 soft brown
Ögon:
IsaDora EyeShadow Fix
Make up Store Microshadow smog
The Body Shop Shimmer Cubes Palette 21 #02 Soft Pink #04 Stardust Grey
Elf Liquid Eyeliner
Maybelline The Falsies Feather-Look Volum´ Express Mascara
Läppar:
Elf Lip Primer & Plumper
Nivea Volume Shine #65 Rose
The Body Shop Colorglide Lip Colour #57

Kulturkalaset: Movits

Efter Hästpojken stannade vi kvar för att se Movits och det ångrar jag inte! De var otroligt roliga att se live men det var riktigt svårt att få till bilderna eftersom de hade så starka lampor som blinkade. Ett par bra bilder blev det i alla fall och jag är supernöjd. Lägger upp lite bilder på Movits här också!
 

Kulturkalaset: Hästpojken

I tisdags spelade Hästpojken på Kungstorget i Göteborg, såklart stod jag längst fram med kameran i högsta hugg och sjöng lyckligt med samtidigt som jag fotade. Lite dåligt tryck från publiken var det dock, de flesta som stod långt fram väntade på Movits som skulle spela senare på kvällen. Detta är ju en skönhetsblogg men eftersom foto också är ett av mina stora intressen kommer ett "litet" collage med ett par bilder jag tog.
 

Från Där Jag Ropar

Den här sminkningen bar jag i tisdags och den är inspirerad av det gråa, regniga vädret vi hade under tiden jag sminkade mig. Älskar verkligen den här typen av sminkningar med med en ljusare skugga på mitten av ögonlocket! Min hy var av någon anledning väldigt rödflammig vilket lyste igenom min foundation, som tur är har jag min älskade Dual Foundation som täckte allt.
Jag Har Använt:
Ansikte:
Lumene Crystal Radiance Prime
Make Up Store Liquid Foundation Milk
Make up Store Eazy Cover All Mix
Elf High Definition Powder translucent
Make Up Store Dual Foundation stockholm
Elf Makeup Mist & Set
Make up Store Microshadow smog (shade)
Lars Wallin Blush Rachel
Make up Store Microshadow muffin (highlight)
Ögonbryn:
Elf Eyebrow Kit light
Make up Store Microshadow kakaw
IsaDora Color & Shape Eye Brow Gel #43 soft brown
Ögon:
Too Faced Shadow Incurance
Make up Store Microshadow smog
Make up Store High Tech Lighter asteroid
Make up Store Microshadow kakaw
MaxFactor Earth Spirits onyx
The Body Shop Shimmer Cubes #01 indogo blue
The Body Shop Shimmer Cubes #02 starlight silver
Make up Store Microshadow regent (Lite för att värma upp det silvriga)
Make up Store Cake Eyeliner black
The Bodyshop Carbon Black Eye Definer
Sephora Full Action Mascara Black
Läppar:
IsaDora Jelly Kiss #61 peach pearl

Make up Store Skin Serum

Måste bara tipsa om denna produkten, det är make up stores skin serum. Den går att använda till många olika saker, blanda ut en puderfoundation för att göra den flytande, den funkar bra som en utjämnande produkt innan foundation, har du en väldigt krämig foundation/concealer går det jättebra att blanda i lite skin serum för att göra produkten mer flytande eller så kan man bara använda den som ett vanligt serum innan dag- och nattkräm. 
Jag brukar använda den som primer innan min foundation!
 

Orange

FärggFortsätter med de enfärgade sminkningarna och idag är det dags för en orange! Detta är en sminkning jag trivs väldigt bra i och jag gillar att bära orange till en rätt kraftig eyeliner samt mycket svart sotat under ögat.
 
De senaste dagarna har mina ögonbryn blivit tjockare successivt och jag trivs rätt bra i tjockare bryn. Det är inte så stor skillnad men tillräckligt för att synas, scrollar man ner och jämför hur brynen såg ut i mitt första inlägg och hur de ser ut i detta märker man en förändring. vad tycker ni; smalare eller tjockare bryn?
 

Illume Gillar: Mindre ögonfransböjare

Jag tänkte börja göra lite liknande inlägg till detta lite då och då och sedan i slutet av varje månad göra en slags sammanfattning med länkar till inläggen som skrivits just den månaden. Skulle det vara något?

Något jag verkligen gillar skarpt är att använda en mindre ögonfransböjare för att komma åt precis alla fransar. Den är bra att ha med om på resan och inte har mycket plats i sminkväskan. Jag tycker att det är mindre klumpigt och chansen att råka klämma sig är minimal jämfört med att använda en i full storlek. Vilket gör den lilla fransböjaren perfekt till de som Intebär vana vid att böja sina fransar.
Nackdelen är att det inte alltid är så lätt att få tag på dessa mindre varianter och de säljs inte så ofta i butiker men jag hittade min på eyes lips face's webbshopp där den kostade runt 40kr!
 
 

Grasshopper

Till denna look har jag använt en färg jag inte är så värst förtjust i, nämligen grönt. Av någon anledning äger jag löjligt många gröna ögonskuggor, tror nog det är den färgen jag har mest av till och med.. Ska nog kolla upp det när jag kommer hem om ett par dagar.. I alla fall, till denna sminkning har jag valt att lägga mycket fokus på ögonen och mindre på läppar och kinder.
Jag har använt:
Ansikte:
Lumene Crystal Radiance Prime
Maybelline Fit Me Foundation 110
Make up Store Eazy Cover chai
Make up Store Loose Powder milk
Eyes Lips Face Natural Radiance Blusher shy
Make up Store Microshadow muffin (highlight)
Make up Store Microshadow smog (shade)
Ögonbryn:
Make up Store Microshadow kakaw
Ögon:
Too Faced Shadow Incurance
Make up Store Microshadow eclipse
Make up Store Microshadow city jungle
Make up Store Microshadow vertigo
Make up Store Microshadow kakaw
Make up Store Cake Eyeliner black
The Bodyshop Carbon Black Eye Definer
Läppar:
IsaDora Jelly Kiss #61 peach pearl
 

Vampy Nails

Efter att Killercolours gjorde en röd och svart gradiant till naglarna (ni hittar hennes inlägg HÄR) blev jag otroligt sugen att testa själv. De lack jag använde var Nordic Cap of Sweden Black och Essie Head Mistress. 
Eftersom jag alltid lyckas skada mig på något sätt kör jag såklart in en plastspatel i tummen  så det sprutar blod och jag får ett flera centimeter djupt sår! ....Okej, flera centimeter var det väl inte, ett par millimeter är mer rätt och blodet snarare rann än sprutade. Mesig som man är var ett plåster ett måste och att hålla en systemkamera med fel hand gick inte så tyvärr så får ni se mitt plåster på bilden. 
 

Fear No Darkness

Blev inspirerad av mina "vampyrnaglar" (ett inlägg om dessa kommer imorgon) till att göra en mörk sminkning och gick loss på sminket. Tanken var lite vampyr men inte halloween aktigt, alltså mer nedtonat. Sedan blev det lite "spökaktigt" och jag gick då all in och hällde mjöl över hela mig (och golvet...) 
 

Lemon

Jag hade svårt att komma på vad för slags sminkning jag skulle visa er näst och kollade igenom mina ögonskuggor. Hittade där skuggan Lemon som är en stark gul skugga från make up store och tänkte "varför inte?" 
Jag har använt:

Ansikte:
Maybelline Fit Me Concealer #15
Eyes Lips Face Mineral Foundation Porcelain
Max Factor Miracle Touch Creamy Blush #14 soft pink
Make up Store Micro Shadow smog (shade)
Ögon:
IsaDora Eye Shadow Fix
IsaDora Inliner Kajal #50 satin white (under den gula ögonskuggan)
Make up Store Microshadow Lemon
Make up Store Micrishadow Kakaw
Make up Store Cake Eyeliner Black
Sephora Full Action Mascara Black
Ögonbryn:
Make up Store Microshadow Kakaw

Omanligt?

Träffade en vän till mig på bussen idag och hon sa en intressant sak; killar borde också sminka sig. Det är något jag faktiskt inte tänkt på så mycket, men varför är det bara vi tjejer/kvinnor som bara använder smink? Har vi någon slags ensamrätt och hur kommer det sig att det räknas som omanligt att få jämn hy, fylligare bryn eller lite mer markerade ögon? Varför ska inte alla få framhäva sina bästa ansiktsdrag och känna sig riktigt snygga?!

Nu syftar jag ju såklart på "vanliga män" och Drag Queens är inte inräknade. Det är tur att dessa människor finns som vågar vara annorlunda och gå emot strömmen. Dessutom är många av dem extremt duktiga på att i alla fall sminka sig själva och inbland är de även helgrymma make up artister!


Walking on Sunshine

I dagens sminkning har jag använt främst en varm guld-metallisk skugga från Too Faced med namnet Jer Jer. Just den här skuggan är verkligen en av mina absoluta favoriter och dagen den tar slut kommer nog bli en ledsam dag.. Den är verkligen superbra, pigmentrik och härligt krämig. Testade även Ett Lip tint eller snarare Lip Stain då det knappt gick bort. Ett inlägg om denna produkt kommer senare i veckan.
Jag har använt:
Ansikte
Make Up Store Skin Serum
Loréal True Match Foundatin C1
Make up Store Cover All Mix
Elf High Definition Powder Sheer
Make Up Store Microshadow Smog (shade)
The Body Shop All-in-One Colour Guava
Mary Kay Natural Cheek Tint Pink Pearl (highlight)
Ögonbryn:
IsaDora Eye Brow Pencil #25 Warm Brown
Make Up Store Microshadow Smog
Ögon:
Make Up Store Eyeprimer Clear
Too Faced Jer Jer
Too Faced Piano Keys
Make Up Store Microshadow Smog
The Body Shop Shimmer Waves Bronze
The Body Shop Carbon Black Eye Definer
Make Up Store Cake Eyeliner Black
Läppar:
Max Factor Lipfinity Lasting Lip Tint #09
Ett Skirt Rosa läppstift med Guldskimmer som jag inte hittar något namn på
 

Essie Lilacism

Ett av mina absoluta favoritlack är grålila Lilacism från Essie! När jag köpte det här lacket var formulan ganska rinnig och tre-fyra lager behövdes för att täcka nageln helt, det torkade också väldigt långsamt. Nu när jag haft min flaska i flera månader och det inte finns mycket kvar har lacket blivit mindre rinnigt men torkar inte helt, men eftersom jag älskar detta lacket så mycket är det lätt fixat med ett lager Seche Vite. Ett lager av detta överlack och naglarna är helt torra efter bara några minuter!

På bilden har jag målat två tjocka lager och ett lager topplack
 

Kontakt

Vid frågor kan du kontakta mig på [email protected]
Var vänlig läs igenom FAQ innan du mejlar.

TF ♥´s The Cast

I dagens sminkning har jag använt mig utav en skugga från Too Faced som har legat oanvänd i ett par månader. Själva skuggan är väldigt metallisk, lätt att jobba med och har en guldgrön nyans. Det enda dåliga med den är att den smular rätt lätt. 
 
Jag har använt:
Ansikte:
Make Up Store Liquid Foundation Milk
Make Up Store Cover All Mix
Lumene Translucent Mineral Loose Powder
Too Faced Who´s Your Poppy Blush
Make Up Store Smog (shade)
Too Faced Piano Keys (highlight)
Ögon:
Too Faced Shadow Insurance
Too Faced TF ♥´s The Cast
Too Faced Piano Keys
Too Faced Behind The Counter
Make Up Store Cake Eyeliner Black
The Body Shop Carbon Black Eye Definer
Sephora Full Action Mascara Black
Ögonbryn:
IsaDora Brow Pencil #25 Warm Brown
Too Faced Chocolate Soleil Bronzer (fixera brynpennan)
IsaDora Coulur & Shape Eye Brow Gel #43 Soft Brown
Lips:
Eyes Lips Face Studio Lip Stain First Date
Lumene Wild RoseVolume Lip Gloss (vet tyvärr inte vilken nyans det är då det är avskavt)

Messy bun

Jag tillhör dem som "låter håret göra som det vill" och lägger sällan mer än fem minuter på att styla håret. Under den senaste veckan har jag verkligen fastnat för att använda en "hår doughnut", det är superenkelt att använda dem och det blir verkligen snyggt! Jag brukar tuppera håret lite lätt innan för att inte doughnuten ska synas igenom eftersom jag har väldigt tunt hår. 
Min doughnut kommer från Make Up Store