Lilac Pink

Lilac pink från Claudia är ett otroligt fint lack som skiftar lite mellan lila och rosa. Det tre lager krävdes för att det skulle bli helt täckade och torktiden var "helt ok". Inte snabb och inte lång. 
Betyg: 3,5/5

Pictorial: You Couldn´t Deny

Här kommer en av mina favoritsminkningar som jag burit en hel del nu när det börjar bli varmt. Den här sminkningen passar riktigt bra nu till midsommar och är inte allt för komplicerad men effektfull!
 
  • Börja med att lägga en ptimer över hela ögonlocket och en ljus brun skugga i globlinjen.
  • Mörka ner yttre delen av globlinjen. 
  • (Det här steget behöver man inte göra men jag gjorde det för att få färgerna lite starkare)
    Lägg en vit kajal/krämskugga över hela locket och sudda försiktigt kanterna.
  • Lägg en ljus lila skugga med glitter/skimmer över hela locket utom den yttre delen
  • Lägg en mörkare lilarosa skugga på den yttre delen av locket
  • Markera fransarna med svart kajal och lägg samma kajal under ögat, den ska vara mest intensiv i yttre kanetn.
  • Lägg en turkos skugga under hela ögat
  • Lägg en ljus highliter i innre delen där ögat börjar och lägg ljust glitter/skimmer över och tona ut över ögonlocket
 
Gör en eyeliner med vinge och avsluta med mascara!

Pictorial: Tuxedo Nails

Kommer ni ihåg det här inlägget där jag visade mina "kostymnaglar"? Trodde att jag råkat radera mina bilder till pictorialen men de hade bara hamnat i fel mapp! Min dator är förövrigt på lagning just nu och jag vet inte när jag får tillbaka den så därför kommer jag ha en "recensionsvecka" nu men jag kommer fortfarande fota dagens smink, pictorials och försöka få ihop en videotutorial! 
 
  • Börja med att måla alla naglar vita, det behöver inte vara helt täckande längst ut på naglen.
  • Gör ett stort "V" i mitten av nageln med svart.
  • Fyll i utanför "V"t med svart
  • Gör en liten fluga långt upp på nageln. det lättaste sättet att göra detta är att göra ett liggande "X" och sedan fylla i det.
  • Gör två prickar under flugan och avsluta med topplack! 

Smashbox Photo Finish Foundation Primer

Under de senaste veckorna har jag testat Smashbox "orginalprimer" och nu är det dags att dela mina åsiker om den med er!
Till att börja med måste jag berätta att det är vikrigt att skaka den innan, ganska hårt och länge, den "delars sig" gärna när den är helt oanvänd. Skakar man inte den kommer det första som kommer ut ha en mycket vattnigare konsistens men det är bara precis i början den är sådan.

Jag har ganska oljig hy och har problem med att sminket gärna lägger sig i veck, mitt ansikte blev bock inte oljigt lika snabbt eller lika mycket som innan och veckade sig inte lika mycket som det gjort med andra primers. Jag är inte helt nöjd men det är den bästa jag testat hittills. 

Porerna blir mindre synliga och hyn känns riktigt len. Foundation och puder glider på jämnt och snyggt. Den känns dock väldigt "silikonig" men störs man inte av det är detta en väldigt bra primer och värd sitt pris.

Betyg: en svag fyra av fem

I Knew i Wouldn't Forget You

Snart är det midsommar och gissa vem som längtar! Innan har jag aldrig riktigtg brytt mig om att ens fira (förutom när jag var liten) men under de senaste åren har jag sett fram emot det. Fram till midsommar kommer det komma upp flera pictorials på olika "midsommarsminkningar", både färgglada och naturliga!
 
 

Lush Shampokaka "Jumping Juniper"

"Jumping Juniper är ett fruktigt schampo som balanserar upp sebumproduktionen i hårbotten och låter den se renare ut längre. Infusioner av rosmarin och lavendel är antimikrobiska och lugnar och skyddar hårbotten. Enbärsolja kontrollerar skalpens produktion av sebum (hudens fett). Eteriska oljor av citron och lime ger glans till håret."
 
Det här är ett av de bästa shampon jag testat och jag är på min tredje shampokaka nu. De är otroligt dryga, för mig har en kaka hållt i ungefär 80 tvättar eller mer så man behöver inte köpa en ny kaka ofta. Jumping Juniper är bra för de som lätt får en fet hårbotten, ett problem som jag också har. Jag tycker ett den hjälper lite mot det och både hår och hårbotten känns otroligt rent. 
 
Jag har testat att använda "vanliga shampon" som finns i matbutiker och det gör jag aldrig igen. Min hårbotten började klia och blev torr och håret kändes inte riktigt rent. Både kakan och burken är superenkla att ta med, man behöver inte oroa sig att det ska läcka ut shampo i väskan, den tar inte mycket plats och väger inte mycket alls.
 
Det finns olika shampokakor för olika hårtyper och det finns en sort för alla. Klicka HÄR för att hitta den som passar just dig eller besök en utav Lushs butiker (personalen är supertrevlig och rikigt kunniga!).

Michael

Just nu bär jag ett nagellack från Make Up Store vid namn Michael. Det är ett silvermetalliskt lack som påminner om OPI´s Push And Shove men lite mer nedtonat och inte lika spegelblankt. 
Formulan är helt okej och med tunna lager torkar lacket riktigt snabbt. På bilden har jag målat tre lager men två hade varit heltäckande.
 
Jag har någon fobi för när man ser penseldragen när lacket torkat och det gör man ganska tydligt med detta lack vilket är tråkigt då det är ett väldigt behagligt lack att bära. Det är dock inget unikt lack och jag tror att det finns andra liknande som är betydligt lättare att måla med. På bilden har jag kämpat med att försöka få så lite synliga penseldrag som möjligt och ändå syns de på varje nagel.
 
Betyg: 3/5
 
 

Favoriter i Maj

Den bästa månaden på året är maj, mest för att det är då jag fyller år men också då värmen börjar komma! Mina favoriter i maj är faktiskt mest presenter och det jag köpt själv har jag inte haft tillräckligt länge för att bli favoriter. 

Freak av Illamasqua
Jag tokälskar den här doften, den är speciell, mystisk och unik. De flesta skulle kalla den en tyngre doft som gör sig bäst på kvällen (vilket den gör!) men jag vill alltid bära den. Den sitter otroligt bra också så av mig får den full pott!
 
Naked 2
 
Som jag har suktat efter den här fantastiska paletten från Urban Decay, Man kan göra allt (utom något färgglatt) med bara den här paletten! En perfekt blandning av skuggor med lite kallare toner. Det enda negativa jag har att säga om den är att den svarta är litelite smigil och fäller men den är också riktigt pigmenterad!
 
Clarisonic Plus

Ja, jag älskar min Clarisonic, just nu använder jag den två gånger om dagen. Den tar bort alla sminkrester man trodde var borta och hyn får en fin lyster och känns mycket ljämnare! Två tummar upp!
 
 
Too Faced Sweethearts Perfect Flush Blush candy glow
 
Jag vet helt ärligt inte hur jag har kunnat leva utan det här rouget, det funkar bra till allt, passar min hy perfekt och ger världens snyggaste glow. Förpackningen är ju också hur fin som helst. Det kan nog vara så att detta rouget är min favorit av favoriterna!

EOS Läppbalsam
Ja, Jag har också testat EOS läppbalsam och måste säga att jag älskar det! Det både luktar och smakar gott. Det känns som att det räcker längre än de andra läppbalsam jag provat och har också hjälpt mot mina supertorra läppar. Min "läppboll" följer med mig överallt!

Regnbågsläppar

Idag kl 13 avgår årets Regnbågsparad från Götaplatsen i Göteborg. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg är jag inte hemma och kan inte ta del av West Pride men visar mitt stöd genom dagens och gårdagens smink! 
Läs mer om regnbågsparaden HÄR
 
 
 
Jag hade inte möjlighet att ta bilderna i dagsljus och glömde såklart av vitbalansen igen..