And I will try to fix you..

Här kommer min första fx sminkning med riktigt latex. Innan har jag använt ögonfranslim från Duo för att få fast alla möjliga saker i ansiktet och kan nu lugnt säga att det var en riktigt bra investering att skaffa flytande latex! Det jag köpt var en lite större flaska än de som finns på tex butterix som kostade ca 75kr. Passade också på att köpa ett litet färghjul med blått, gult, grönt, rött, svart och vitt i fetsmink. Nu vet jag inte hur jag klarat mig utan detta! Båda var av märket kryolan och rekommenderas starkt nu till halloween. 
 
 Jag ville att såret skulle se gammalt ut och infekterat så jag använde ganska grådassiga lila, gröna och röda färger och skapade såret med bomull och latex. Sydde med nål och tråd genom "latexhuden" och limmade fast tråden runt munnen. Ville att det skulle se ut som ett dåligt försök att sy ihop ett Chelsea Smile. 

Got a new face..

Denna looken blev jag riktigt nöjd med, från början hade jag inte någon direkt idé utan bara började sminka och lät fantasin flöda! Jag har använt två foundations, en mörkare än min hudton och en ljusare. Mina ögonbryn täckte jag över med brynvax ( det går att använda ett vanligt limstift till att täcka brynen med!) och målade dit nya. För att få till linjen vid kindbenen höll jag bara ett vanligt papper där jag ville att "rougen" skulle sluta. För att få fast nitarna använde jag vanligt ögonfranslim men ska man bära detta i flera timmar rekomenderar jag att använda ett speciellt lim för ansiktet (tex spririt gum). Detta är en väldigt effektfull sminkning som går att göra utan att behöva köpa massa extrasmink man bara använder en gång!
 

You're gonna hear me roar..

Denna sminkning gjorde jag för ett tag sedan och det var första gången jag försöte mig på något liknande. Inspirationen kom från Katy Perrys låt "Roar" och hennes personlighet. Tyvärr har jag inte möjlighet att göra en tutorial eller liknande på den här looken då jag fortfarande inte riktigt själv vet hur jag ska gå tillväga och utvecklar tekniker osv. Vill du göra en liknande look är mitt tips att titta på mycket bilder, både på tigrar och liknande sminkningar, det var så jag gjorde!
 

Bloody clown

Tänkte lägga upp lite olika förslag på olika Halloweensminkningar de kommande dagarna. Vissa kommer vara blodigare än andra och jag kommer berätta kortfattat hur jag gjort.

Den första sminkningen är en "clownsminkning" med en läskig twist. Jag har använt ögonfranslim och tunna delar av näsdukar till såret. Sprid ut latex/ögonfranslim över området där du vill ha såret och sätt fast tunna bitar av tex toapapper, vänta tilld det torkat och upprepa processen tills du fått till den rätta tjockleken. Sedan kan du försiktigt klippa eller dra isär det så det blir ett "hål". Fyll i "hålet" med svart, brunt och rött och lägg lite lite lila/brun skugga utanför "såret". Lite blod i såret och utanför och sedan är det klart!